Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

Εργαζόμενοι, γονείς, εκπαιδευτικοί

Η μόρφωση είναι δικαίωμα και δεν το διαπραγματευόμαστε. Οι δυνάμεις που συναντήθηκαν στη Λαϊκή Συσπείρωση Σαρωνικού, δίνουν εδώ και χρόνια αγώνες για το σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια, χωρίς διακρίσεις και φραγμούς. Ένα σχολείο με ανθρώπινες αίθουσες και όχι κοντέινερ και ψευτοκατασκευές.

Σκέψου:
Οι Σαρωνιδιώτες, εδώ και 26 χρόνια, χορτάσαμε ψέματα και κοροϊδία! Ενώ το ζήτημα του σχολείου ήταν δήθεν επείγον, δεν έχει ακόμα βρεθεί χώρος για την ανέγερσή του! Δεν έχει γίνει ούτε καν μια σωστή και ολοκληρωμένη πρόταση! Το μόνο που έχουν καταφέρει αυτοί που ως τώρα ψήφιζες, είναι ένα σχολείο που δεν καλύπτει ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες και μια πλατεία λιγότερη.
Αν τους επιτρέψεις να συνεχίσουν, θα χάσουμε και το σχολείο και την πλατεία.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε κανένα από τα δύο.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:
·         Σύγχρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο, που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού για πραγματική μόρφωση.
·         Την επιστροφή των «ξεχασμένων» 5 στρεμμάτων δάσους, που χαρίστηκαν στον Ο.Σ.Κ. γιατί κινδυνεύουν με εκποίηση.
·         Να μη χαθεί ούτε ένας κοινόχρηστος και κοινωφελής χώρος.

Σας καλούμε στην ανοιχτή συζήτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαρωνικού την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοινότητας Σαρωνίδας για να μιλήσουμε για την Παιδεία στην εποχή του «Καλλικράτη» και το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων της περιοχής.
Τη συζήτηση θα ανοίξει ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Μπιθυμήτρης και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου