Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3/12 ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Η Λαϊκή Επιτροπή Σαρωνικού ανοίγει μέτωπα πάνω σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τη λαϊκή οικογένεια. Λαϊκό εισόδημα, υγεία, παιδεία, πρόνοια, εργασιακά δικαιώματα, οι βασικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων που δέχονται αυτή την πρωτόγνωρη επίθεση από το κεφάλαιο και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, είναι μέτωπα πάλης που μπορούν να συσπειρώσουν κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο, κάθε συνταξιούχο και αυτοπασχολούμενο της περιοχής. Η δημόσια και δωρεάν υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και καμία αστική κυβέρνηση δεν μπορεί να το στερεί από το λαό στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης.

Το Κέντρο Υγείας Καλυβίων αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης. Με τις συνεχιζόμενες περικοπές όμως, φτάσαμε στο σήμερα όπου:

  • Τα ραντεβού κλείνονται με καθυστέρηση έως και 2 μηνών.
  • Σχεδόν το σύνολο του ιατρικού προσωπικού είναι με συμβάσεις που λήγουν στο επόμενο τρίμηνο.
  • Ακόμα και δεσμεύσεις που επαναλαμβάνονται από τον περασμένο Αύγουστο για άμεση πρόσληψη τριών ιατρών, έχουν ξεχαστεί.
  • Ακόμα και λειτουργικά κόστη του Κ.Υ. (π.χ. πετρέλαιο) έχουν «παγώσει».

Απαιτούμε να δοθούν άμεσα λύσεις στα οξυμένα προβλήματα λειτουργίας και στελέχωσης του Κ.Υ., καθώς και των Περιφερειακών Ιατρείων των γύρω περιοχών. Να σταματήσει οποιαδήποτε μορφή εμπορευματοποίησης – κανένας ανασφάλιστος ή άνεργος να μην μείνει χωρίς πρόσβαση σε δωρεάν υγεία.

Ταυτόχρονα με την οργάνωση της πάλης για την υγεία διευρύνουμε το μέτωπο ενάντια στα χαράτσια, συγκεντρώνοντας τα χαρατσόχαρτα. Η οργανωμένη μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών της ΔΕΗ αποτελεί πρώτο μέλημα της Επιτροπής μιας και απασχολεί άμεσα κάθε εργαζόμενο, άνεργο, ή αυτοπασχολούμενο.
 
Η Λαϊκή Επιτροπή Σαρωνικού καλεί το λαό της περιοχής σε κλιμάκωση του αγώνα για την Υγεία του λαού, με πρώτο σταθμό τη συγκέντρωση στο Κ.Υ. Καλυβίων Σάββατο 3 Δεκέμβρη, 10 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου