Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο δίμηνος πλέον αγώνας των κατοίκων της Κερατέας και του Λαυρίου ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ, συνεχίζεται παρά το κρεσέντο αυταρχισμού της κυβέρνησης, παρά την καταστολή, παρά τα χυδαία ψεύδη που αναπαράγονται σχεδόν αυτούσια σε κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ. Χθες Κυριακή 13/2, μετά από συντονισμένη κινητοποίηση του μπλόκου του Λαυρίου, αναρτήθηκε γιγαντιαίο πανό στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, όπου επιγράφονταν τα εξής:

WE STAND AGAINST THE CONSTRUCTION OF THE WASTE LANDFILL AT THE ARCHAEOLOGICAL SITE OF OVRIOCASTRO
OXI ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Οι συγκεντρωμένοι με αυτή την πολλαπλών συμβολισμών κίνηση, ανέδειξαν τη βαρβαρότητα ενός συστήματος που μπροστά στην προοπτική της κερδοφορίας του κατασκευαστή, είναι έτοιμο να ισοπεδώσει με μία – κάθε άλλο παρά συμβολική –  κίνηση την πολιτιστική κληρονομιά, την αξιοπρέπεια και φυσικά την υγεία των κατοίκων της πολύπαθης Λαυρεωτικής. Παρά την καταστολή και την κρατική τρομοκρατία, ο αγώνας μπορεί να είναι νικηφόρος αν χτυπηθεί η ρίζα του προβλήματος που είναι η εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμάτων, είτε με τη μορφή που προτείνει η κυβέρνηση (περιφερειακός σχεδιασμός), είτε με τη μορφή που προτείνουν τοπικοί παράγοντες και δήμαρχοι δηλ. με τη δυνατότητα να διαχειρίζεται ο κάθε δήμος τα απορρίματά του. Κάτι τέτοιο εκτός του ότι αντιμετωπίζει αντιεπιστημονικά ένα πρόβλημα που είναι ενιαίο για όλη την Αττική, βάζει στο παιχνίδι τους μεγαλοκατασκευαστές από την πίσω πόρτα.
Η Λαϊκή Συσπείρωση τόσο του Σαρωνικού, όσο και της Λαυρεωτικής, συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής και καλεί τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να τον στηρίξουν, διεκδικώντας ένα ριζικά διαφορετικό σχεδιασμό στη διαχείριση απορριμάτων, από αποκλειστικά Δημόσιο Φορέα Διαχείρισης, με έμφαση στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή και συνδυασμό μεθόδων ορθολογικής διαχείρισης των υπολειμμάτων (χωρίς καύση ή θερμική επεξεργασία).

1 σχόλιο:

  1. Eίστε υπέρ ενός κρατικού καπιταλιστικού οικονομικού μοντέλου, που σε όλες τις παραλλαγές του κατέρρευσε, παγκοσμίως και στη χώρα μας, η οποία στο χείλος της χρεωκοπίας έτρεξε στους δανειστές με όρους δεδομένους και υπογεγραμμένους στο μνημόνιο.

    Το κρατικό καπιταλιστικό μοντέλο δεν υπάρχει κουτόφραγκος έτοιμος να το χρηματοδοτήσει.

    Ήδη από τη συμμετοχή στην ΕΕ η χώρα μας - όπως και κάθε άλλη χώρα, μικρή ή μεγάλη - εκχωρεί ένα μέρος της εθνικής ανεξαρτησίας στο υπερεθνικό σύνολο, σε κάθε περίπτωση ασύγκριτα μικρότερο από εκείνο που είχε εκχωρηθεί στην ΕΣΣΔ από τις χώρες-μέλη της ΚΟΜΕΚΟΝ.

    Όποιος, όπως το ΚΚΕ και οι πάσης φύσεως απομονωτιστές, θέλει να πορευτεί μόνος του στον κόσμο, σε συνθήκες μάλιστα κρίσης και στα όρια της χρεωκοπίας, καλά κάνει και φωνάζει αλλά βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να το κάνει αυτό μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους. Πρόκειται για θρασύτατη απρέπεια του αισχίστου είδους.

    Όποιος όμως δεν θέλει να πορευτεί μόνος του και φωνάζει μαζί ή παράλληλα με το ΚΚΕ, απλώς υποκρίνεται. Πρόκειται για θρασύτατη εξαπάτηση του αισχίστου είδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή