Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


Με αφορμή το θέμα που ανέδειξε η Λαϊκή Συσπείρωση σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη δηλωμένη αδυναμία λαϊκών οικογενειών να ανταποκριθούν στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών (Π.Σ.), η ΚΟΒ Σαρωνικού του ΚΚΕ καταγγέλει ανοικτά στο λαό της περιοχής την απαράδεκτη στάση της Δημοτικής Αρχής και ενημερώνει για τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες των κομμουνιστών συνολικά για το δικαίωμα του λαού σε αποκλειστικά δημόσιες-δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας-Παιδείας-Πρόνοιας.
      
Συγκεκριμένα, άνεργοι γονείς με αίτησή τους προς την Οικονομική Επιτροπή, αιτήθηκαν απαλλαγή από τα τροφεία λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Η Οικονομική Επιτροπή αρνήθηκε να εξετάσει άμεσα το αίτημα και το παρέπεμψε σε επανεξέταση τον...Ιούνιο. Το θέμα το έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση, για να εισπράξει την άρνηση της πλειοψηφίας του Συμβουλίου, όχι μόνο στο αίτημα της απαλλαγής, αλλά ακόμα και στην άμεση επανεξέταση του ζητήματος. Ακολούθησε νέα συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με το Δήμαρχο, ο οποίος αντί να απολογηθεί για τη στάση του, επιτέθηκε ξανά στο ΚΚΕ για την «ανεύθυνη» όπως είπε πολιτική του.
Καταγγέλουμε ως απαράδεκτη τη λογική του Δημάρχου και της παράταξής του:
  • ότι οι αγώνες για την υπεράσπιση των ανέργων διασύρουν τους ίδιους τους άνεργους,
  • ότι η ανάδειξη της ανάγκης στήριξης των ανέργων και με τη φυσική τους παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους διαπομπεύει και τους στιγματίζει,
  • ότι το ΚΚΕ επενδύει πολιτικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι, τις εκμεταλλεύεται και τις κάνει σημαία του, αντί να δείξει διακριτικότητα,
  • ότι το ΚΚΕ με την ανευθυνότητά του θα γενικεύσει το αίτημα κατάργησης των τροφείων και θα οδηγήσει τους Π.Σ. σε κλείσιμο...
ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ το αίτημα να απαλλαγούν άμεσα από τα τροφεία των Π.Σ. όσοι αντιμετωπίζουν οξυμμένα οικονομικά προβλήματα, αποτελεί κρίκο στον αγώνα αφενός για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους, αφετέρου για κατάργηση των τροφείων (όπως έχει ήδη γίνει σε άλλους δήμους, όπως στην Πετρούπολη). Η ένταξη των παιδιών σε δομές προσχολικής αγωγής, όπως είναι οι Π.Σ., απαντά στη σύγχρονη ανάγκη του παιδιού να αποκτά μία οργανωμένη βάσει επιστημονικών κριτηρίων διαπαιδαγώγηση, από τη νηπιακή ηλικία. Αυτή την οργανωμένη παροχή έχει υποχρέωση να την παρέχει το κράτος και αντίστοιχα δικαίωμα στην πρόσβαση έχουν ΟΛΑ τα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής, εισοδήματος κ.ο.κ.
Αποτελεί μεγάλη πρόκληση
  • απο αυτούς που συνέβαλλαν να περάσουν αντιλαϊκές πολιτικές-οδοστρωτήρες, όπως ο «Καλλικράτης»,
  • από αυτούς που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν τις πιο ευέλικτες μορφές εργασίας,
  • από αυτούς που πρώτοι έκαναν την προσχολική αγωγή εμπόρευμα,
να ακούμε ότι ο άνεργος που αγωνιά για το αν μπορεί να συνεχίσει να στέλνει το παιδί του στον Π.Σ. στιγματίζεται επειδή διεκδικεί δημόσια τα δικαιώματά του. Αυτός που απολύει τον συμβασιούχο (Δήμος), ζητάει διακριτικότητα στο χειρισμό της ανεργίας του, λες και υπεύθυνος για αυτήν είναι ο άνεργος και όχι ο εργοδότης που τον απέλυσε! Ντροπή θα έπρεπε να αισθάνεται η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώτος ο Δήμαρχος, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, που αρνήθηκε έστω και να ανακουφίσει τους ανέργους και τις οικογένειές τους, παραπέμποντας σε επανεξέταση του αιτήματος το καλοκαίρι... Ντροπή θα έπρεπε να αισθάνονται οι πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ οι οποίες εκφράζονται τόσο από τη συμπολίτευση, όσο και από τη μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Σαρωνικού, που χρεωκοπούν καθημερινά το λαό, για να σώσουν τους μονοπωλιακούς ομίλους, τις τράπεζες και συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο.
       Είναι τυπική εργοδοτική λογική, ότι δήθεν τους Π.Σ. θα τους κλείσει η δράση του ΚΚΕ για αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν Παιδεία-Υγεία-Πρόνοια, όπως κατ’ αναλογία τις επιχειρήσεις τις κλείνει ο αγώνας των εργαζόμενων ενάντια στην εξαθλίωσή τους. Δεν μας εκπλήσσει η διολίσθηση των διαχειριστών του τοπικού κράτους σε αυτή. Η ΚΟΒ Σαρωνικού του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους της περιοχής να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να ενισχύσουν την πάλη τους για τα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα (Συλλογικές Συμβάσεις, Κέντρο Υγείας, λειτουργία σχολείων, τροφεία Παιδικών Σταθμών, χαράτσια ΔΕΗ, ανακούφιση ανέργων), κάνοντας δική τους την υπόθεση της κοινωνικής συμμαχίας εργατών-αυτοαπασχολούμενων-ΕΒΕ για τη Λαϊκή Εξουσία, ισχυροποιώντας καθοριστικά το ΚΚΕ.
 
ΚΟΒ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου