Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΑΛΥΚΕΣ + ΠΑΡΑΛΙΑ = ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων – η πολιτική της Ε.Ε.:
Εδώ και χρόνια οι παραλίες της Αττικής αποτελούν λεία για το μεγάλο κεφάλαιο. Τις επιχειρηματικές ορέξεις έχουν ανοίξει με πλούσιο νομοθετικό έργο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που στο όνομα της ανάπτυξης των κερδών του τουριστικού κεφαλαίου μετέτρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της αττικής ακτογραμμής σε αποκλειστικό προνόμιο των μεγάλων συμφερόντων. Φυσικά το πλαίσιο εμπορευματοποίησης των παραλιών και της γης γενικότερα, προωθείται στρατηγικά από την Ε.Ε. ως κομμάτι της τόνωσης της καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας.
 
Οι ευθύνες των Δημοτικών Αρχών:  
Μια επιτόπια παρατήρηση στην ακτογραμμή του δήμου Σαρωνικού πείθει για τις ευθύνες και της σημερινής Διοίκησης και των προηγούμενων, σχετικά με την εγκατάσταση μεγάλων συμφερόντων (με τη μορφή είτε ιδιωτικών υπερπολυτελών κατοικιών, είτε ξενοδοχείων) στις παραλίες μας. Με ιδιαίτερη ανησυχία το ΚΚΕ έχει καταγγείλει μέσω του εκπροσώπου του στο Δημοτικό Συμβούλιο, την απόφαση υπέρ της παράδοσης στην επιχειρηματική δραστηριότητα τμήματος του οικοπέδου Αλυκών Αναβύσσου. Σε μεταγενέστερη συζήτηση με αφορμή αφενός τη σαφή εκδήλωση του ενδιαφέροντος της ΕΤΑ Α.Ε. να ξεπουλήσει ένα ακόμα κομμάτι της παραλίας του Σαρωνικού, αφετέρου την κινητικότητα ενός εφοπλιστή στην παραλία της Γαλάζιας Ακτής, καταγγείλαμε τη νέα επίθεση των ιδιωτών σε βάρος του δημόσιου πλούτου και προτείναμε στο Δήμαρχο να συγκαλέσει Λαϊκή Συνέλευση με θέμα την ανακατάληψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ του παραλιακού μετώπου όπου έχουν εγκατασταθεί κάθε λογής ατομικές ιδιοκτησίες με προοπτική την ανακήρυξη τους σε λαϊκή περιουσία. Φυσικά, η πρότασή μας καταψηφίστηκε τόσο από τη συμπολίτευση, όσο και από τη μείζονα αντιπολίτευση.

Το Μεσοπρόθεσμο πλιάτσικο και η ανάγκη ρήξης με τις πολιτικές των μονοπωλίων:
Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, η κυβέρνηση με διαδικασίες εξπρές επιτρέπει στους επενδυτές δόμηση πάνω στον αιγιαλό, ενώ σε συνδυασμό με αλλαγές στις γενικές χρήσεις γης στις εκποιούμενες εκτάσεις, ανοίγει λεωφόρους για την εγκατάσταση από καζίνο μέχρι πολυκαταστήματα. Μπροστά στην επένδυση, οι λαϊκές ανάγκες για ανοικτές παραλίες, καθαρό περιβάλλον, ελεύθερους χώρους, θα υποταχθούν οριστικά στις ανάγκες κερδοφορίας. Και αφού η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα θα έχει κορυφωθεί μέχρι να φτάσουμε επίπεδα Κίνας και Ινδίας, οι περιστασιακοί εργαζόμενοι των 400 €, θα πρέπει να ευγνωμονούν το κεφάλαιο για την ανάπτυξη που θα έχει φέρει στην περιοχή μας.
Για άλλη μια φορά ανοίγονται δύο δρόμοι ανάπτυξης: ο ένας περιγράφηκε και βιώνεται ήδη από τους εργαζόμενους. Ο άλλος, ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, εργατικό έλεγχο, κεντρικό σχεδιασμό, είναι ο δρόμος συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Σε αυτό το δρόμο συναντιούνται οι διεκδικήσεις για σταθερή εργασία και κοινωνικά δικαιώματα με το δικαίωμα για καθαρό περιβάλλον με ανοικτές και ελεύθερες παραλίες. Όσο η πολιτική υπηρετεί τα επιχειρηματικά κέρδη, τίποτα από τα δύο δεν διασφαλίζεται για το λαό. Αγώνας λοιπόν, μέχρι την τελική νίκη.


ΠΑΡΑΛΙΕΣ,  ΑΛΥΚΕΣ, ΠΑΝΕΙΟ ΟΡΟΣ 
ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΟΥΝ ΩΣ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ -
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου