Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

Συνάντηση με τους εργαζόμενους του Δήμου Καλυβίων είχε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαρωνικού Γ. Μπιθυμήτρης και ο βουλευτής Αττικής του ΚΚΕ και υπ. Αντιπεριφερειάρχης Αττικής με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γ. Γκιόκας.

Στην ομιλία του ο Γ. Μπιθυμήτρης αναφέρθηκε στον πολιτικό χαρακτήρα των τοπικών εκλογών, τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαρωνικού, καθώς και τις ευθύνες των αιρετών της περιοχής για τη στάση ανοχής που έδειξαν απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Τόνισε τις συνέπειες που θα έχει ο Καλλικράτης στο δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και προειδοποίησε για το “πάρτυ” που ετοιμάζεται να στήσει ο ιδιωτικός τομέας σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, σχολεία και υπηρεσίες, με το λογαριασμό να κατευθύνεται στα συνήθη θύματα, δηλαδή τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Από την πλευρά του ο Γ. Γκιόκας υπογράμμισε την επιθετικότητα των μεγάλων επιχειρηματιών που ακονίζουν τα μαχαίρια για τα φιλέτα της Αττικής, αλλά και για τις συμπράξεις με δημόσιο και ΟΤΑ, από τις οποίες θα εξασφαλίσουν σταθερή κερδοφορία εις βάρος των διπλά και τριπλά φορολογούμενων χρηστών (βλ. αποχετευτικό, συγκοινωνίες, υποδομές). 

Συνολικά, αναδείχθηκε η ανάγκη να υπερψηφιστούν οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού, ώστε την επομένη των εκλογών οι εργαζόμενοι να μπορούν να διεκδικήσουν από καλύτερες θέσεις λύσεις στα προβλήματά τους, είτε σε επίπεδο χώρου εργασίας (μισθός, σχέσεις εργασίας, υγιεινή και ασφάλεια, ασφαλιστικό), είτε σε επίπεδο κατοικίας (υποδομές, ελεύθεροι χώροι, υπηρεσίες).

Ακολούθησε συζήτηση σε καλό κλίμα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι από την πλευρά τους έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις και τις αρχές της παράταξης.

Γραμματεία Λαϊκής Συσπείρωσης Σαρωνικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου