Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ


Εργάτη, άνεργε, συνταξιούχε, αυταπασχολούμενε, νέα και νέε,

Σε καλούμε σε συστράτευση και αγώνα. Ψηλά το κεφάλι. Δώσε δύναμη στους αγώνες στηρίζοντας αγωνιστικά ψηφοδέλτια. Μην αφήνεις την αγανάκτησή σου να εκτονώνεται άσκοπα δοκιμάζοντας παλιούς και νέους «σωτήρες».

Όχι άλλος χαμένος χρόνος.

Ψήφισε και στο Δήμο με βάση το ταξικό σου συμφέρον. Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση. Η παράταξη του ΚΚΕ δεν έκρυψε την ταυτότητά της. Δεν αυτοπροτάθηκε ως «αυτοδιοικητική», ή «ανεξάρτητη», για να ανακαλύψει κατόπιν εορτής ότι τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών, είτε στον τόπο που ζουν, είτε στον τόπο που μορφώνονται, είτε στον τόπο που εργάζονται, είναι πολιτικά. Κάθε παρέμβαση μας, είτε στο κίνημα, είτε στα συμβούλια, είτε στο ευρωκοινοβούλιο, είχε και θα έχει στόχο:
 • να δυσκολέψει την υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών,
 • να αναδείξει τα αίτια της κατάστασης που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι σήμερα,
 • να χρησιμοποιήσει κάθε βήμα που θα κερδίσει, για να βάλει σε κίνηση ότι οι άλλοι παλεύουν να κρατήσουν ακίνητο. Την εργατική τάξη, τους συμμάχους της και το κίνημά της.
Απόρριψε τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και τις παρατάξεις που άμεσα ή έμμεσα στηρίζουν. Είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για όσα έχασε ο λαός μέχρι σήμερα.
Η ΝΔ υπόσχεται ανάπτυξη πάνω στα ερείπια που άφησε η καπιταλιστική κρίση και οικονομική ανάκαμψη. Ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών μπορεί να φέρει, ανάκαμψη για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, αποκλείεται.
Τα «Ποτάμια» και οι «Ελιές» δεν αρκούν ούτε για κάθαρση, ούτε για καμουφλάζ.
Οι δρόμοι του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλοτε «βγάζουν» Αμερική, άλλοτε Γαλλία, άλλοτε Αργεντινή και όπου αλλού υπάρχει ίχνος καπιταλιστικής ανάκαμψης, δεν είναι οι δικοί σου δρόμοι. Ο δρόμος της «εθνικής ανάτασης», όπου συναντώνται ο ΣΥΡΙΖΑ με το Συνδέσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, ο δρόμος της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και του «οράματος» για φιλολαϊκή Ευρωπαϊκή Ένωση και «εξανθρωπισμένο» καπιταλισμό, δεν μπορεί να είναι ο δρόμος της εργατικής τάξης.

Στείλε στο περιθώριο τα πιο αδίστακτα και πιο αποθρασυμένα στηρίγματα του συστήματος, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Υπηρετούν πιστά τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές, κυνηγώντας λυσασμένα όποιον σηκώνει κεφάλι.

Στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Σαρωνικού ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ.

Έχεις πολλούς λόγους να κάνεις αυτήν την ξεκάθαρη επιλογή.

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση αγωνίστηκαν σθεναρά για τα λαϊκά συμφέροντα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε., περιφερειών, δημοτικών αρχών. Συγκρούστηκαν έγκαιρα με την αντιδραστική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, που αποδείχθηκε μοχλός επιβολής της κρατικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο για να σβήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις, όταν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις στήριζαν τη μεταρρύθμιση ή μιλούσαν για δευτερεύοντα και τοπικιστικά ζητήματα.

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο μας συμπαραστάθηκαν σε όλους τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες στην περιοχή μας. Βρέθηκαν στους χώρους εργασίας σε απεργίες και κινητοποιήσεις. Βρέθηκαν στη ΒΙΠΕ των Καλυβίων, όχι ζητώντας χορηγίες από τους επιχειρηματίες, αλλά ζητώντας αγώνες και συσπείρωση από τους εργάτες και τις εργάτριες. Βρέθηκαν στα μεγάλα ξενοδοχεία της παραλίας του Δήμου, όχι για να διευθετήσουν την επιχειρηματική δράση των ξενοδόχων, αλλά για να οργανώσουν νέες δυνάμεις στο σκληρό μέτωπο του επισιτισμού-τουρισμού. Στηρίζουν τους αγώνες των εργαζομένων στο Δήμο ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, φέρνουν εργασιακά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι για να αυξήσουν την εκλογική πελατεία, αλλά για να φέρουν νέο αίμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, συμβάλλοντας στην αναδιάταξή του. Αντιπαλέψαμε τη διεύρυνση του ωραρίου των εμποροϋπαλλήλων, όταν η Δημοτική Αρχή γνωμοδότησε υπέρ της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαρωνικού έφερε στο συμβούλιο προβλήματα άνεργων γονέων για την κατάργηση των τροφείων, όχι για να εκθέσει τους ανέργους, όπως υποστήριξε η πλειοψηφία και η Δημοτική Αρχή, αλλά για να τους στηρίξει, για να συμβάλει στην κινητοποίηση και την οργάνωσή τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση βρέθηκε στο πλευρό των μαθητών ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων, αλλά και διεκδικώντας τις δωρεάν μεταφορές τους.

Βρέθηκε στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών που έμειναν χωρίς ρεύμα, οργανώνοντας αντιστάσεις και δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη.

Στην πρώτη γραμμή, η Λαϊκή Συσπείρωση Σαρωνικού, μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, οργάνωσε κινητοποιήσεις για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων και πίεσε για λύσεις εδώ και τώρα με αναζήτηση συμμαχιών με συνδικάτα και επιτροπές από τις γύρω περιοχές.

Κρατήσαμε σθεναρή στάση απέναντι στις παλινωδίες της πολιτικής του Δήμου για τη διαχείριση των λυμάτων. Δεν έγινε ποτέ κριτήριο για εμάς η ψηφοθηρία στην τοπική κοινωνία, εις βάρος του λαϊκού συμφέροντος για κεντρικό ορθολογικό σχεδιασμό, με μακροπρόθεσμα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, γι’ αυτό απορρίψαμε τις διαδοχικές λύσεις που πρότεινε η Δημοτική Αρχή για Φώκαια και για Ψυτάλλεια.
Καταψηφίσαμε τους δυσβάσταχτους φόρους που είτε έβαλε, είτε διατήρησε η Δημοτική Αρχή στη λογική της ανταποδοτικότητας. Διαφωνούμε σταθερά στη μεταπώληση του νερού στην οποία καταφεύγει ο Δήμος-επιχείρηση για να καλύψει τις ανάγκες του.
Καμία εμπιστοσύνη στη σημερινή διοίκηση του δήμου και στις δημοτικές παρατάξεις που ξεπηδούν από τα σπλάχνα της, και είτε στηρίζονται από τα άλλα κόμματα, είτε εμφανίζονται ως «ανεξάρτητες», «υπερκομματικές» ή «ενωτικές», ενίοτε και εκφραστές όλης της αριστεράς. Υποκρίνονται για να υφαρπάξουν την ψήφο σου, όταν η θέση τους δεν ήταν ποτέ ενάντια στη Δημοτική Αρχή που προώθησε όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο κεφαλαίου-Τρόικας-ΕΕ.
Η σημερινή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «ξεχνάει» συστηματικά να αναφερθεί στις σοβαρές ευθύνες του Δήμου ως εργαλείου υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής, «ξεχνάει» τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις που εφάρμοσε ήδη από την αρχή της θητείας της Δημοτικής Αρχής, «ξεχνάει» το πράσινο φως που άναψε ο Δήμος στην επιχειρηματική δράση στις Αλυκές. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται σκιαμαχώντας με αντιμνημονιακές ρητορείες, χωρίς να εξηγεί τι ρόλο αναλαμβάνει η τοπική διοίκηση ως εργαλείο του κράτους και της ΕΕ και φυσικά τι ρόλο επιτέλεσε η σημερινή Δημοτική Αρχή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι υπόλοιπες παρατάξεις που σχηματίζονται, είτε ως «χρωματισμένες», είτε ως «αχρωμάτιστες».           
Όλα τα «δημοτικά προγράμματα» και οι παρατάξεις έχουν πολιτική αναφορά και «χρώμα», αφού όλα τα προβλήματα έχουν αιτίες και λύσεις που συνδέονται με την πολιτική, τη διακυβέρνηση, το κράτος. Αυτό εξάλλου, αναγκάζονται να το παραδεχθούν όλοι στην πρώτη συζήτηση  για τον προϋπολογισμό του Δήμου, όπου όλοι ανακαλύπτουν ότι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό, αλλά πολιτικό...
Η διοίκηση του απερχόμενου Δημάρχου (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) ήταν μία αντιλαϊκή διοίκηση που προσπάθησε συστηματικά να μεταθέσει τις ευθύνες της στην κυβέρνηση και τα μνημόνια. Ταυτόχρονα, αποδέχθηκε ως μονόδρομο την επιχειρηματικότητα, την αξιοποίηση μέρους του παραλιακού μετώπου από μικρά ή μεγάλα συμφέροντα στο όνομα της ανάπτυξης. Επιδίωξε την παθητικότητα του κόσμου, διεκδικώντας το ρόλο του σωτήρα, ή του μεσάζοντα. Την ίδια και χειρότερη στάση κράτησε και η αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ), αλλά και η «εσωτερική» αντιπολίτευση που σήμερα χωρίζεται σε 2 κομμάτια. 
Όλα τα κομμάτια του «αυτοδιοικητικού παζλ», είτε γαλάζιας απόχρωσης, είτε «υπερκομματικής», υλοποίησαν στο ακέραιο και με ελάχιστες διαφοροποιήσεις την πολιτική που όξυνε τα προβλήματα των εργαζόμενων, της νεολαίας, των ανέργων του Δήμου μας. 
 • Δεν αμφισβήτησαν ποτέ το δρόμο ανάπτυξης που φέρνει κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο, δεινά για τα λαϊκά στρώματα.
 • Δεν παρεμπόδισαν τον κατακερματισμό των εργασιακών σχέσεων στο δήμο ούτε είχαν ποτέ πρόβλημα με την κατάσταση και τις συμβάσεις των συμβασιούχων και εργαζόμενων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
 • Δεν αρνήθηκαν ποτέ την τοπική φορολογία και στήριξαν την ανταποδοτικότητα για τις υπηρεσίες.
 • Κατάρτισαν προϋπολογισμούς όπου κύρια πηγή των τακτικών εσόδων του δήμου ήταν φόροι και τέλη. Αύξησαν τα δημοτικά τέλη στην αρχή της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου και απέρριψαν τις προτάσεις της Λαϊκή Συσπείρωσης για μείωση με ορίζοντα την κατάργηση. Είναι υποκρισία ότι τα τελευταία χρόνια τα διατήρησαν σταθερά, όταν έχει μειωθεί δραστικά το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών. Παρέμειναν σταθερά υπέρ των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.
 • Δεν διεκδίκησαν τους παρακρατηθέντες πόρους από το κεντρικό κράτος, ούτε άσκησαν κριτική στον Δήμαρχο, επί χρόνια στέλεχος της ΤΕΔΚΝΑ.
Όποιο χρώμα και εάν επιλέξουν οι παρατάξεις που προέρχονται από το εσωτερικό της πλειοψηφίας, η ουσία δεν αλλάζει. Είναι μακριά από τους αγώνες του λαού, τον θέλουν στο περιθώριο και τον θυμούνται μόνο σε φιέστες και σε γιορτές.
Οι διαφορές τους είναι ολοένα και πιο δυσιάκριτες, γιατί συμφωνούν στο βασικό, τί είδους ανάπτυξη θέλουν και πως βλέπουν το ρόλο των εργαζόμενων σε αυτήν.
Εργάτη, άνεργε, συνταξιούχε, αυταπασχολούμενε, νέα και νέε,

Εμπιστεύσου τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ. Οι αγωνιστές εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Περιφέρειες και Δήμους πάλεψαν και θα παλέψουν για να υπάρξει ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων από τα πιεστικά προβλήματα, χωρίς να τα διαχωρίζουν σε τοπικά, κλαδικά, πολιτικά, ευρωπαϊκά. Δεν κάνουν εκπτώσεις με βάση το πόσο κοστίζουν, ή πόσο ευνοούν τις λεγόμενες τοπικές κοινωνίες. Κριτήριο είναι οι κοινωνικές ανάγκες που δε γνωρίζουν διοικητικά όρια, ούτε η λύση τους καθορίζεται από τη δημοφιλία των υποψηφίων. Οι ανάγκες ικανοποιούνται από μαζικούς, ταξικά προσανατολισμένους και επίμονους, μέχρι την τελική νίκη, αγώνες! Από τέτοιους αγώνες, δεν έλειψαν, ούτε θα λείψουν οι κομμουνιστές. Δεν λέμε ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις και αδυναμίες στη δράση μας. Όμως θεωρούμε ότι αυτή τη δράση μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική και με τη δική σου στήριξη.
Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αγωνίζονται:
 • Για την προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, για τα δικαιώματα των νέων και τις ανάγκες των ζευγαριών.
 • Για σταθερή εργασία για όλους.
 • Για να γίνουν παρελθόν οι μισθοί των 500 ευρώ, τα ωράρια-λάστιχο, οι συνθήκες γαλέρας στους εργασιακούς χώρους.   
 • Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από φόρους και δάνεια που τους πνίγουν.
 • Για υποδομές αντισεισμικής θωράκισης, για έργα αντιπλημμυρικά και πυροπροστασίας. Για την κατάργηση των διοδίων. Για να μην παραδίδουν το νερό, τα δάση, τις παραλίες, στην εκμετάλλευση και στην καταστροφική δράση του κεφαλαίου. Για δημόσιες φθηνές συγκοινωνίες.
 • Για δημόσια δωρεάν παιδεία, για δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας, για δωρεάν και ασφαλές φάρμακο. Δεν είναι πολυτέλεια τον 21ο αιώνα να έχουμε ποιοτικά και φθηνά φάρμακα.
 • Για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς χωρίς τροφεία.

Στις 18 Μάη κάνε αποφασιστικό βήμα. Ψήφισε Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Σαρωνικού.
Για να εκλεγούν αγωνιστές στο Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο που θα είναι δίπλα στον αγώνα για το μεροκάματο, την υγεία, την παιδεία, θα συγκρούονται με την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συμβάλλουν στην πάλη του εργαζόμενου λαού για να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου