Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΒ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑΕΝΙΑΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
ΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με το διαφημιζόμενο «νέο» σχολείο να παραπαίει:
* Τα περισσότερα σχολεία του Δήμου μας, καλούνται να ξεκινήσουν με σοβαρά κενά σε  δασκάλους και καθηγητές. Τα παιδιά αναγκάζονται να παραμένουν στο σχολείο χωρίς ουσιαστική απασχόληση ή και να φεύγουν νωρίτερα από αυτό, δημιουργώντας έτσι σοβαρά προβλήματα στην ασφαλή επιστροφή τους στο σπίτι.
* Οι σοβαρές ελλείψεις και καθυστερήσεις των βιβλίων και των αναλώσιμων, προστίθενται στο πρόβλημα των κενών των εκπαιδευτικών και ανοίγουν το δρόμο στην παραπαιδεία.
* Οι μαθητές στοιβάζονται κυριολεκτικά σε ακατάλληλα κτήρια (π.χ. η «βίλα» του Γυμνασίου Σαρωνίδας). Κοντέινερ που έχουν «φυτευτεί» σχεδόν σε όλα τα προαύλια των σχολείων, «πνίγουν» και τον ελάχιστο ελεύθερο χώρο, δημιουργώντας κινδύνους ατυχημάτων. 
* Η μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο, για μια ακόμη σχολική χρονιά βρίσκεται στο κενό.
* Η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης από τον επόμενο μήνα θα αποτελέσει το νούμερο ένα ζήτημα για κάθε σχολική μονάδα.
Η κατάσταση αυτή βρίσκει τις λαϊκές οικογένειες σε συνθήκες φτώχιας, ανεργίας και εξαθλίωσης. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προωθεί άμεσα, μέτρα σφαγείο:
Κόβουν 23 δις ευρώ από μισθούς, συντάξεις, Παιδεία, Υγεία.
Μόνο από τα σχολεία κόβουν 500 εκατομμύρια ευρώ!
Έχουν το θράσος να μιλούν για το «αυτοσυντηρούμενο» σχολείο και να πετούν το «μπαλάκι» της λειτουργίας-συντήρησης των σχολικών μονάδων από το κεντρικό κράτος στους Δήμους. Με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης μεταφέρεται με μαθηματική ακρίβεια στους γονείς.
Μπροστά σ’ αυτή την απροκάλυπτη επίθεση ενάντια στο δικαίωμα κάθε μαθητή  στην 12-χρονη Ενιαία, Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση, θα πρέπει ΟΛΟΙ μαζί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να υψώσουμε το ανάστημά μας, να συγκροτήσουμε κοινό μέτωπο πάλης και αντίστασης.
  • Συμμετέχουμε αποφασιστικά στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μας. Εκλέγουμε αγωνιστικά Δ.Σ. Γονέων, 5-μελή και 15-μελή Μαθητικά Συμβούλια, μέσα από μαζικές, δημοκρατικές διαδικασίες.
  • Μόνο με την μαχητική συμμετοχή μας στις διαδικασίες των συλλογικών μας οργάνων, μπορούμε να διεκδικήσουμε διέξοδο στα οξυμένα προβλήματα.  
  • Μόνο έτσι θα φράξουμε το δρόμο στον κάθε θερμοκέφαλο που επιζητεί την είσοδο εισαγγελέων και αστυνομίας στο σχολικό χώρο, προς «νουθεσία» των παιδιών μας.   
Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για βιβλία, αναλώσιμα, μεταφορές και πετρέλαιο!
Ούτε ένας μαθητής να μην εγκαταλείψει το σχολείο εξ αιτίας οικονομικών προβλημάτων!

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου