Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ
Μ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 49-51
Τ.Κ 19500 Τηλ. 22920-24384 / 25328
φαξ 22920-24384 eklgr@otenet.gr
ΕΔΡΑ ΛΑΥΡΙΟ

Μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, έγινε συγκέντρωση στο Δημαρχείο του Σαρωνικού την Κυριακή 30 Οκτώβρη, με σκοπό την οργάνωση του λαού της περιοχής ώστε να αντιμετωπίσει την επίθεση της κυβέρνησης στην ίδια την ζωή της λαϊκής οικογένειας. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων άνεργων συνταξιούχων της περιοχής, ανέδειξε την ανάγκη για την δημιουργία οργάνωσης,  μηχανισμού υπεράσπισης των λαϊκών οικογενειών από την επίθεση της κυβέρνησης με ξεκάθαρο προσανατολισμό την συσπείρωση δυνάμεων για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Έτσι προχωρήσαμε στην δημιουργία Λαϊκής Επιτροπής με εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους της περιοχής του Σαρωνικού.  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΥΡΙΓΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΣ                                                                              ΚΟΥΜΠΛΗ ΜΑΡΙΑ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, το ΠΑΜΕ Λαυρεωτικής μαζί με αγωνιστικές δυνάμεις στους ΕΒΕ, ομάδες γυναικών της ΟΓΕ και άλλους μαζικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής σημαίνουν συναγερμό, με στόχο να δημιουργηθεί κλίμα μάχης παντού, ενάντια στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση, τρόικα, αστικά κόμματα και εργοδότες, ενάντια στην τρομοκρατία κράτους και παρακράτους.

Μας λένε, ότι τα επώδυνα μέτρα είναι για τη σωτηρία της πατρίδας. Τους απαντάμε, ότι πατρίδα δεν είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι και οι συνοδοιπόροι τους στην ΕΕ και το ΔΝΤ. Πατρίδα είμαστε όλοι εμείς που παράγουμε τον κοινωνικό πλούτο.

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος που αυτοί δημιούργησαν. Ο λαός δεν χρωστάει σε κανέναν κεφαλαιοκράτη, σε καμιά αστική κυβέρνηση. Δεν κάνουμε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

  • Δεν πληρώνουμε καμιά «εισφορά αλληλεγγύης» που καταλήγει σε ζεστό χρήμα προς τραπεζίτες, εφοπλιστές κ.λ.π. Επιστρέφουμε τα χαρατσόχαρτα οργανωμένα.
  • Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι της ΔΕΗ – παίρνουμε μέτρα ώστε ούτε μία λαϊκή οικογένεια να μείνει χωρίς ρεύμα.
  • Αρνούμαστε τα χαράτσια που μας ετοιμάζουν για τη μεταφορά των μαθητών, για τα έξοδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
  • Διεκδικούμε αποφασιστικά τη δωρεάν κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με παρέμβαση στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/10 ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

Μ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ 49-51 Τ.Κ 19500
Τηλ. 22920-24384 / 25328 φαξ 22920-24384 eklgr@otenet.gr Έδρα Λαύριο


ü   

Η θέση του ΚΚΕ με αφορμή την παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαρωνικού στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για ΚΕΛ στο Σαρωνικό


Σχεδόν όλοι στην εκδήλωση της Κυριακής 23/10 που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών για ΚΕΛ στο Σαρωνικό, έκλιναν τη λέξη «λάθος» σε όλες τις πτώσεις. Για λάθη μίλησαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος κάνοντας αυτοκριτική, σε λάθη αναφέρθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος του Γ. Σγουρού, για λάθη μίλησαν και άλλοι ομιλητές. Ωστόσο, η πολιτική που άφησε για δεκαετίες την Αν. Αττική χωρίς αποχετευτικό, τη στιγμή που ξοδεύτηκαν πακτωλοί κονδυλίων για έργα που επιδίωκε το μεγάλο κεφάλαιο, δεν σχεδιάστηκε, ούτε υλοποιήθηκε κατά λάθος. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει επιτέλους να αποδοθούν: κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μαζί με τις δυνάμεις τους σε τοπικό επίπεδο και φυσικά με τη σύμπραξη των δημοτικών αρχών της περιοχής (μηδέ εξαιρουμένου του πρώην προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ και νυν δήμαρχου Σαρωνικού) «μπλόκαραν» συστηματικά την πρόταση για ολοκληρωμένο κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης λυμάτων της Αν. Αττικής από ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα, με αποτέλεσμα σήμερα να διαγκωνίζονται τα ιδιωτικά συμφέροντα και τα συμφέροντα των μετόχων της ΕΥΔΑΠ ΑΕ για το ποιος θα αναλάβει το έργο και με ποιους όρους. Η ΚΟΒ Σαρωνικού του ΚΚΕ εξειδικεύοντας τη συνολικότερη επεξεργασία του Κόμματος σε επίπεδο περιφέρειας και με παρεμβάσεις της μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σαρωνικού, είχε επικεντρωθεί ήδη από την άνοιξη του 2011 στις προϋποθέσεις κατασκευής ενός ολοκληρωμένου έργου υποδομής που θα μπορούσε να συνδυάσει αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά και οικονομικά αποτελέσματα προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων και αντίστοιχα εις βάρος των επίδοξων επενδυτών, μεγαλοεργολάβων και μελετητών. Χωρίς ενιαίο κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό σε επίπεδο Αττικής, που να μπορεί να παίρνει υπόψη του α) τις εδαφοκλιματικές συνθήκες – οι οποίες άλλωστε δεν κατακερματίζονται σε δημοτικές ενότητες, β) τις πληθυσμιακές μεταβολές, γ) τις δυνατότητες αξιοποίησης των προϊόντων της επεξεργασίας των λυμάτων σε βιομηχανία και γεωργία, οποιοσδήποτε σχεδιασμός σε δημοτικό ή διαδημοτικό επίπεδο είναι αποσπασματικός και καταλήγει σε προχειρότητες. Οι εξελίξεις δυστυχώς μας δικαίωσαν: το «πινγκ-πονγκ» μεταξύ Γερακίνας-Ψυττάλειας με «παίκτες» το Δήμο, την Περιφέρεια και την κυβέρνηση, απέδειξε με τραγελαφικό τρόπο πόσο επικίνδυνοι είναι οι σχεδιασμοί τους σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Εκτός όμως από τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που σωρεύει μία διαχείριση που προωθείται χωρίς ολοκληρωμένο περιφερειακό σχεδιασμό (τις μελέτες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1990 δεν τις θεωρούμε καν μέρος οποιουδήποτε σοβαρού σχεδιασμού), το δια ταύτα, δηλαδή ο φορέας υλοποίησης του έργου σωρεύει επιπλέον κινδύνους για τα λαϊκά στρώματα που ελλείψει αποκλειστικά δημόσιου φορέα διαχείρισης λυμάτων θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο: είτε με υπέρογκα τέλη αποχέτευσης, είτε με τέλη χρήσης. Ο δρόμος της αφαίμαξης των λαϊκών εισοδημάτων είναι ορθάνοικτος. Καλούμε το λαό της περιοχής:
Α) να απορρίψει συνολικά τα αστικά κόμματα και τις πολιτικές που ναρκοθέτησαν την ολοκληρωμένη διαχείριση του αποχετευτικού σε περιφερειακό επίπεδο, 
Β) να μην εγκλωβιστεί σε αποπροσανατολιστικά διλλήμματα τύπου «Γερακίνα ή Ψυττάλεια» 
Γ) να διεκδικήσει μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα και τους φορείς του λύση προς όφελος του περιβάλλοντος και του εισοδήματός του. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής στην ανοικτή σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου ενάντια στα χαράτσια, την Κυριακή 30/10, 18:00 στο Δημαρχείο Σαρωνικού. 

ΚΟΒ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ του ΚΚΕ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, εκατοντάδων συνδικάτων και δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων εκφράζουμε στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου μας, οικοδόμου, γραμματέα του παραρτήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων τα θερμά μας συλλυπητήρια. Υποσχόμαστε ότι ακόμα πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουμε τους αγώνες για τα οράματα που μαζί του παλεύαμε.
Εργαζόμενοι,εργαζόμενες,
Δώσαμε μια μάχη δυναμική, σκληρή, στους τόπους δουλειάς, στις πλατείες και στους δρόμους, απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας.
Όμως η ταξική πάλη έχει και μια άλλη πλευρά. Δίπλα στους κρατικούς, κατασταλτικούς μηχανισμούς υπάρχει και ένας άλλος μηχανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι.
Όλοι αυτοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωση μας. Χάρις στην οργάνωση,την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι μηχανισμοί αυτοί αναχαιτίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν.
Οι παραπάνω δυνάμεις εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Από αυτή τη δολοφονική επίθεση είχαμε το νεκρό συνάδελφό μας, οικοδόμο, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα και τραυματίες.
Καταγγέλλουμε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που επιχειρούν να χρεώσουν στο ΠΑΜΕ ευθύνες για τα επεισόδια. Αυτά τα ΜΜΕ είναι τα ίδια που το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να συκοφαντήσουν με όλους τους τρόπους το ΠΑΜΕ και τους αγώνες των εργαζομένων.
Να χτυπήσουν την πόρτα και να απευθυνθούν στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και σε εκείνες τις δυνάμεις που θεωρούν αντίπαλο το ΠΑΜΕ και μέσα στις γραμμές τους υποθάλπονται και αναπτύσσονται προβοκατόρικα και εγκληματικά στοιχεία, καθώς και στην κυβέρνηση που επί χρόνια υποθάλπει αυτά τα στοιχεία.
Ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Δεν ξεμπερδεύει κανείς με αυτή την πολιτική με ένα ντου ή με την καταψήφιση ενός άρθρου του πολυνομοσχέδιου.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, αύριο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους γι’ αυτή την δολοφονική επίθεση για να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι εκτός από την εργοδοσία έχουν εχθρούς και όλες αυτές τις παραπάνω δυνάμεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία